Projektek

Kaposvári buszcsereprogram

Kaposvári buszcsereprogram

Teljes egészében megújul a helyi tömegközlekedést ellátó buszpark Kaposváron, ez egyedülálló a közép-európai térségben. November elejéig 40 új, gázzal üzemelő buszra cserélik a tömegközlekedés jelenlegi járműveit.

A 4 milliárdos beruházásnak köszönhetően környezetkímélő és gazdaságos buszok szállítják majd az utasokat Kaposváron - jelentette be Szita Károly. A 25 szóló és a 15 csuklós buszt már megrendelték. A MAN típusú gázüzemű buszok károsanyag-kibocsátása akár 90 %-kal is kevesebb lehet, és a zajterhelés is harmadára fog csökkenni. A tömegközlekedési zrt. jelenlegi 216 milliós éves üzemanyagköltsége is 120 millió forintra csökkenhet. 

- Ezek a buszok sűrített földgázzal működnek, de mi itt nem állunk meg. Tárgyalunk az ország egyetlen cukorgyárával, ugyanis azt szeretnénk elérni, hogy répaszeletből előállított biogázzal tudjuk majd tankolni a járműveket - hangsúlyozta a polgármester. Szita Károly azt is bejelentette: arculatban is teljesen megújul a buszpark, ebben a kaposváriak véleményét is kikérik. 

A buszok színeiről oldalunkon is szavazhatnak. Kattintsanak!